maanantai 17. toukokuuta 2010

Se leiri tuli ja meni

Eli siis tossa yks viikonloppu olin AFS:n järjestämällä orientaatioleirillä Porvoossa. Leiri oli vain sellainen lauantaista sunnuntaihin reissu ja pääosin siellä vain jutusteltiin (ja syötiin ihan törkeesti). Vaikka leirillä kerrattiin paljon samaa (kulttuurishokki, vastuu vaihto-oppilaana, odotuksista yms.) tuli siellä muutamia ihan uusiakin juttuja esille ja oli hauskaa! Yksi parhaimmista asioista oli, että tapasi niin monia muitakin vaihtoon ja nimenomaan Italiaan lahtijöitä, hauskaa myös oli, että lähes kaikki tunsivat tai tiesivät toisensa jollai tavalla, kaikilta löytyi yksi tai useampi yhteinen kaveri. Suomi on pieni paikka.
Mutta siis asiaan: osa, noin puolet, oli ja saanut tietää isäntäperheensä ja todella moni oli menossa Milanoon tai Milanon lähelle. Itse sitä kuunteli kateellisena sivusta kun muut ilakoivat... Meidät kaikki vaihtarit jaettiin vielä ryhmiin, ja meidän ryhmästä kaikki, 8 ihmistä, kaikki lähtivät Italiaan ja myös vetäjämme oli ollut siellä. Suurin osa meidän keskustelusta menikin sitten siihen millaista Italiassa on. Selvisi kaikkea hauskaa hiusten föönauksesta, ruoasta, opettajista, hot latino lovereista ja ties mistä. Tiesittekö, että italialaisten uutisissa kerrotaan aina horoskooppi ennustukset? Mulla ei ollut hajuakaan, että horoskoopit olisivat siellä jotenkin iso juttu.
No siinä se sitten oli oikeastaan, leiri oli enimmäkseen just jutustelua, kahden tunnin välein syömista ja illalla saunomista. Jos olette menossa itse vaihtoon, niin sittenpä näette :)