maanantai 27. kesäkuuta 2011

Terveisia Meksikosta!

¡Hola!
hups! on vierahtanyt vahan pidempikin aika viime kirjotuksesta.. no, siihen on syykin; viimeset kaksi viikkoa olen viettanyt lomaillen Meksikossa! Ja tekemista on riittanyt.
Matkaan lahdin ihan oman Suomen siskoni kanssa, paatettiin jo pitka aika sitten lahtea Meksikoon joku kerta moikkaamaan meidan viimevuotista meksikolaista vaihtaria. Hostattiin siis viime vuonna Rotaryn vaihtarityttoa ja meista kaikista tuli kuin oikeat siskokset ja siispa suunnattiin tanne Meksikoon! Oli vahan hassua, etta matka tuli juuri oman vaihtoni paalle, mutta sain kuin sainkin AFSlta luvan tahan matkaan, varmaankin ihan vain sen takia, ettei Italiassa ollut enaa jaljella sen paremmin koulua kuin AFSn ohjelmaakaan.
Mutta siis...Meksiko on upea! Taalla on ollut todella hauskaa, olen tavannut tosi paljon uusia ihmisia, ja meksikolaiset ovat viela italialaisiakin puheliaampia ja lampimampia. Belenin, meian vaihtari, kautta tormasin moniin uusiin vaihtareihinkin, yksi tytto jopa Suomesta, omasta kotikaupungista!
Ensimmainen viikko vietettiin Playa del Carmen'ssa, lahella Cancunia, ja oli oikea paradise, vaikka olikin kunnon usalaisten turistirysa. Tuli koettua trooppinen kuumuus, koraalliriutalla turkoosissa kirkkaassa vedessa sukeltelu jatti kilpikonnineen, maya-temppelit, koskematon paratiisi ranta, eksoottisia ruokia.. olen ihan rakastunut mm mangoon, kaktus hedelmiin, sellaiseen "guayaba"an, gesadilloihin (tai joku).. soin jopa yhden heinasirkan. Maistui joltain oudolta mauttomalta rapealta sipsilta.
Mutta itse tykkasin tosi paljon Playa el Carmenista, olen 100% varmasti menossa takaisin!

Palyan jalkeen suunnattiin Mexico Cityyn ja sielta Belenin kotikaupunkiin Pueblaan. Kaytiin katsomassa atsteekki temppeleita, nahtavyyksia, sushi ravintolassa, starbucksissa, (starbuck's loytyy joka ainoalta kadulta).. Pueblassa tutustuttiin Belenin kavereihin ja yliopistoon ja ollaan ihan vain rentouduttu ja pidetty hauskaa, oli mm VIP elokuva ja Belenin pikkusiskon synttarit. On ollut tosi hauskaa!

Mutta aika loppuu, ollaan menossa Afrikka safarille! Kirjoittelen pian lisaa, ja laitan kuvia talta matkalta heti kun ehdin.
Adios!!!