sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Kesä!

Huhhuh, tänne on nyt tosiaan tullut ihan kesä! Ainakin mun mielestä. Jo parisen viikkoa
oon aina lounaan jälkeen päivällä maannu parvekkeella tunnin parin aurinkoo ottamassa ja tänään käytiin hostperheen kanssa rannalla uimassa ja porukkaa riitti! Oli siis 31astetta, useimpina muina päivinä 25-30, edes iltasin ei enää tarvitse mitään takin tapaistakaan! Ja italialaiset vaan nauraa mulle kun hehkutan tästä lämmöstä, ne sanoo vaan "Tää ei oo vielä mitään!" ...niin että katotaan miten sitten kesällä sujuu, odotetaan jo toukokuun loppua kohden sellasta 40astetta, kesäkuussa yli.. :) Myöskään en käsitä miten italialaiset voi liikkua täällä vieläkin täyspitkillä paksuilla farkuilla ja mustilla paidoilla. Itse tekis mieli laittaa ihan vaan shortsit päälle, mutta eihän täällä muodin maan kaupungissa tiukkaa tyylilinjaa muutaman celsiusasteen vuoksi rikota. (joo, täällä ollaan vähän ärsyttävänkin "tiukkoja" pukeutumisen suhteen, itse olen saanut kuulla mm mun vaaleansinisistä nilkkasukista kaikkea mahollista, kun niiden pitäisi olla mustat).

Ja nyt kun kesä on tulossa, huomasin että myös Suomeen paluu lähestyy.. Alle 2 kuukautta jäljellä Italiassa! Ihan hullua.. On jo nyt tosi jännittävää ajatella kaikkien kavereitten näkemistä, ja kaikkea hauskaa mitä siellä Suomessa keksii ja se itsenäisyys ja vapaus mikä siellä on, mutte sitten niin outoa, että nytten suomi-elämä jotenkin vaikuttaa niiiiiin kaukaselta ja epätodellista! Nyt kun ajattelen millaista oli Suomessa vuosi sitten, niin huomaa kuinka erilaista loppujen lopuksi nuorten elämä on täällä Italiassa.

Mutta kumminkin, Suomi tulee sitten kun tulee, ja yritän pysyy näissä vähän lähempänä olevissa asioissa. Ulkonakäyminen on jatkunut aika paljon samalla vaihtarikaveriporukka-linjalla (itse italilaiset tosiaan viettää lähes kaikki päivät kotona opiskelemassa viimeisiin kokeisiin). Viikko sitten oli San Nicola'n päivän, Barin pyhimyksen juhlapäivä, ja siten suurjuhlat! Ekana iltana sentään käytiin keskustassa, katsomassa jättimäistä kulkuetta, ilotulituksia, kiertelemässä kojuja, syömässä focacciaa ja jäätelöt, luokkakavereitten kanssa, (ja Barin keskusta oli niin täynnä ihmisiä, ettei siellä pysytynyt edes kävelemään, ja puolet kaduista oli suljettu paraatin vuoksi, minkä takia piti kierrellä, tungeksia ja odotella vielä enemmän). Seuraavana päivänä suunnistettiin Barissa asuvien vaihtareiden kanssa (Marco-Costa Rica, Eszter-Unkaria, Anthony-Usa) il lungo mare'lle katsomaan "Le Frecce Tricolori", Italian suihkulentokoneiden ilma-akrobatiaa. Ja oli muuten törkeen hienot.
Sen jälkeen kierreltiin keskustassa kahvilla, jäätelöllä, kaupoissa, mutta ihan yht'äkkisen kaatosateen takia päädyttiin meille ihana vain katsomaan leffaa ja syömään pizzat. Ja nekin on maailman parhaita! (En tiiä mitä teen Suomessa ilman oikeata italialaista avotuliuunissa tehtyä pizzaa...)



Helteiden ansiosta rannalla käymisen lisäksi olen vähän "joutunut" uudistamaan vaatekaappia. Tässä vajaa kuukausi sitten tulin siihen tulokseen ettei niille talven aikana ostetuista mukavista villiksistä ja neuleista ole enää mitään käyttöä.. Puhumattakaan talvisaappaista. Jopa ballerinat on alkanu käydä liian kuumiksi, kadulla näkee eniten erilaisia sandaaleja, vaikka farkuista ei olla luovuttukaan.. Kumminkin, tässä yksi päivä sulloessani uusia farkkushortseja vaatekaappiin, tuli mieleen, että millä tavalla nämä kaikki tavarat olisi tarkoitus saada Suomeen? Ei ainakaan sillä yhdellä 30kg matkalaukulla, mikä meillä vaihtareilla on lupa ottaa.. Kaikista suurin ongelma on kengät, sillä niitä en voi millään tavalla pukea kaikkia päälle lentokoneeseen. (Toinen asia mitä tuun kaipaa italiasta; kaupat!)

Lisäksi on vielä mainittava tässä pari viikkoa sitten olleet yhden koulukaverin 18vuotissynttärijuhlat. Kuten olen jo aiemmin kirjottanut, 18v juhlat on mitä suurimpia juhlia täällä, mutta nää tänkertaiset oli sitäkin hienommat (elegantti on aika osuva sana) ja erilaisemmat. Juhlat järjestettiin yhdessä vuokratussa jättisalissa dj:neineen, ulkoterasseineen yms, muttä tällä kertaa alkuilta menikin suurillallisen tapaan tavallisen tanssimisen ja hengailun sijaan (ei siinäkään siis mitään valittamista). Klo 9stä 12sta saakka istuttiin jättimäisissä ruokapöydissä, mihin tarjoilijat kattoivat jokaiselle ensin omat alku cocktailit, sitten lautasellisen antipastoja. Sitten toinen kierros antipastoja. Sitten uudet juomat. Ja lista jatkuu.
Vaikka oon täällä Italissa tottunut moniin ruokalajeihin ja useampiin kierroksiin, tää tänkertainen kyllä teki vaikutuksen. Jälkikäteen kysyin synttärisankarilta, ja se oli ihan itse suunnitellut koko menun:
juomat; cocktail, shamppanja, (ja coca-cola ja vedet tietty).
Antipastit: 1,focaccia, panzerotto, muita pikku suolasia
2, ananas, prosciutto crudo ja mozzarelle.
Ensimmäiset ruokalajit: 1,friteerattuja ravun saksia 2,salaattilautanen jättiravuilla. 3, Mustekalanrenkaita, polpo'n palasia (joku mustekalakalmari mikälie), katkarpuja ja muite mereneläviä tarjoiltuna jättisimpukan kuoresta
Toiset ruokalajit: 1, Pastaa tomaattikastikkeella ja ostereilla 2, vihreää risottoa (törkeän hyvää, mutten tiedä mitä siin oli...)
Jälkiruoat: 1, hedelmälautanen jäätelöllä 2, juustolautanen 3, Kakku klo 12

Että ei paha :D ruokien jälkeen alkoi sitten hengailu, tanssiminen, pyöriminen :)
ja kiitos tältä erää!!!



ps. Täällä meiän telkussa on yli 70 urheilukanavaa. Ja kumminkaan mistään ei pääse näkemään Jääkiekon MM-finaalia. Pelkkää jalkapalloa.

2 kommenttia:

  1. Suosittelen tossa laukku asiassa vaan maksamaan ylipainomaksut etukäteen verkkopankissa, eikä vasta lentolentällä tulee melkein puolet halvemmaks!! tai sitten lähetät kamas vaan postissa kotiin.

    VastaaPoista