keskiviikko 20. lokakuuta 2010

Weekend :D

Lauantainahan on koulua aamulla, mutta loppuu jo klo 12, onneksi! Koulun jälkeen mennään koulukavereiden kanssa bar'iin istumaan, ja viime lauantaina Frederica vei mut yhteen bar'iin, minnä näköjään koko koulu kerääntyy aina lauantaisin... Frederica esitteli mut suunnilleen 50lle uudelle ihmiselle, joista muistan suunnilleen kahden nimet. Mutta oli kyllä hauskaa, kaikki keräänty mun ympärille aina uudestaan ja uudestaan, ja kyseli kaikkea Suomesta, mitä tykkään Italiasta, miten olin päätyny tänne vuodeksi (tosi harva tuntee täällä vaihtosysteemin..), mun perheestä, ja sain kutsun lähteä ulos niiden kanssa illalla!
Istuttiin bar'ssa suunnilleen tunti, ihmisiä tuli ja meni, kävi moikkaamassa, juotiin kahvit (espressino freddo rulez!), jonka jälkeen kaikki lähdettiin kotiin syömään lounas. Lounas syödään lauantaisin aina yhdessä koko perheen kanssa, eikä mun perhe ole poikkeus siinä asiassa. Meillä on useimmiten 3-4 eri luokalajia lauantaisin, ja lisäksi vanhat kunnon parmankinkut, salamit, juustot ja leivät pitkin pöytää. Lounaan jälkeen (lauantaisin) on siivouspäivä ja etenkin mun perhe on ihan HULLUNA siivoukseen! Kaikki lattiat ensin imuroidaan ja lakaistaan, sitten pestään kahdesti kostella pesuainerätillä.. Kaikki puupinnat kiillotetaan vahalla, kaikki likaset vaatteet pestään kerralla, lakanat vaihdetaan..
Jossain vaiheessa kaikki on lopulta hoidettu, ja tehdään vähän mitä huvittaa, katsotaan tv:tä, käydään salilla, nukutaan...
Illala suunnilleen yhdeksältä alkaa taas elämä :)
Kahdeksalta laittaudutaan valmiiksi, viime lauantaina ihan vain ravintolaa varten, (korkkarit on AINA välttämätön asia lauantaisin, samoin normaalia hienommat vaatteet) ja Francin kaverit tulivat hakemaan suunnilleen puoli yhdeksältä. Tällä kertaa meitä oli 12 kaverusta kolmella autolla. Autoissa mietittiin puhelimitse muiden kavereiden kanssa mitä tehtäisiin ja lopulta päädyttiin normaalia hienompaan pizzeriaan, "I Quatro Gatti". Parkkipaikkaa etsittiin puolituntia (toiset kaverit 50 minuuttia), pizzeriaan jonotettiin 1,5 tuntia ja itse pizzoja sitten vielä toinen tunti, mutta onneks oli mukavasti antipastoja.. oli pizzaleipää, leipää, oliiveja, kinkkuja, juustoja, salaatteja, vihanneksia, paistettuina ja tuoreina... Kaikista pizzoista mun lemppari on pizza ricotan, mozzarellan, pikkutomaattien ja basilikan kaa, sekä margherita parmankinkulla <3
Pizzerian jälkeen oli jälkiruoan vuoro Millenium Caféssa (on yksinkertaisesti paras kahvila/bar täällä, vaikka onkin aina tupaten täynnä ja pelkkää kahvia saa odottaa yli puolituntia). Mutta juteltiin, hengattiin, sain kutsun salsaan, syötiin..kaikkea hauskaa ja kotiin myöhään yöllä :)

Koko yön läpi kestävä ravintolareissu on aika perus lauantai. Ei myöskään ole minkäänlaista kiirettä, joten voidaan ihan hyvin ajella tai kävellä ympäriinsä tunnin miettien että minne sitä mentäisiin syömään.
Välillä taas italialainen lauantai on mennä diskoon/klubille tanssimaan. On kaksi "vuoroa", ensin iltavuoro noin 21.00-1.00 nuoremmille ja sitten yövuoro 1.00-6.00 "vanhemmille nuorille".
Aina vähän väliä on myös synttäreitä ja etenkin 18v synttärin ovat aina isot juhlat. 18v synttärit pidetään vuokratussa paikassa, merenrantaterassilla, kattohuoneistossa, klubitiloissa... näissä juhlissa on aina ilmaiset ruuat ja vapaa baari, sekä tanssilattia dj:eineen ja valoineen ja juhlat kestävät 2-3 yöllä.

Siis kaiken kaikkiaan, KOSKAAN ei ole tylsää lauantaita, aina on varmasti tekemistä! :D

7 kommenttia:

  1. Kuulostaa tosi ihanalta ja kivalta! :)

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa tosi kivalta! :)

    Ootko oppinu hyvin jo kieltä? :)

    VastaaPoista
  3. kyllä mä italiaa jo jonkin verran puhun, ymmärrän useimmiten et mistä puhutaan vaik yksityiskohdat meneekin välillä ohi, ja ittekin puhun jo enimmäkseen italiaa (tosin en tiedä kuinka huonosti/hyvin...)
    Auttaa tosi paljon se, että oon lukenut ranskaa 3.luokalta saakka ja italiaa oon käyny kolme kurssia lukiossa, että perusteet osasin jo tänne tullessa, mutta oon kyllä täällä oppinut enemmän kun koskaan suomessa :)
    mut sujuu ihan hyvin italia, luen ja ymmärrän tosi hyvin ja kaikki ymmärtää muakin kun puhun

    VastaaPoista
  4. ps. välillä ymmärrän espanjaakin, kun etelä-amerikkalaiset vaihtarit puhuu keskenään, on vielä enemmän samankaltaista italian kaa kun ranska :)

    VastaaPoista
  5. Ciaoooo finlandesina!
    viva l italia! oi niin hyvältä ja oikealta vaihtovuodelta kuulostaa :>. Pidä kokemusrikas vaihtovuosi ja lataudu siellä kunnolla, niin suomikin kiinnostaa sitten aikanaan.. missä päin baria olitkaan?

    t. mira(italian returnè)from etis

    VastaaPoista
  6. ciao mira!!! abito al centro, forse dieci minuti a piedi dalla stazione :)
    non ti preoccupare, mi diverto moltissimo qui!

    VIVA L'ITALIAAAA!!! :D
    com'é andata a etis?
    un bacio!

    T.anni dall'italia
    ps. en oo viel ihan mestari italias ni älä ihmettele jos virheit löytyy :'D

    VastaaPoista
  7. Beata te che abiti al centro! (cosi puoi andare a fare shopping molto facilmente) :>
    A etis tutto va cm sempre ;D alcuni amano la scuola come se fosse una droga..! cmq la scuola finlandese e´ piu bella rispetto alla scuola di saapasmaa. (oot varmaan rakastunu lakkoihin ja interrogiin!)

    ti mando tanti baci finlandesii

    ps. scrivi benissimo!

    ciaooo&moi

    mira :>

    VastaaPoista