torstai 27. tammikuuta 2011

Harrastusta hakemassa

On käynyt tässä useammankin kerran mielessä, että pitäisi hankkia jokin pysyvä hauska harrastus itselleni. Ja on sitä kyllä haettu, mutta mihinkään päätökseen en oo vielä päässyt...
Useimmiten tàn italiavuoden aikana oon kàynyt ihan vaan alakerran salilla 3 kertaa viikossa sellaisella bodypump/bodystep tunnilla ja 2-3 kertaa ihan muuten vaan sillä samanlaisella salilla juoksemassa ja tekemässä saliohjelmaa, mutta olisi se mukava tehdä muutakin kun aerobiccia ja painoja. Jotain vähän hauskempaa ja erikoisempaa.
Täällä Italiassa oon jo kokeillut kumminkin salsaa, kempoa (yksi taistelulaji), jazz-tanssia ja vielä I Caraibi -tanssia, mistä löytyy merengue, rumba, mambo, cumba ja pari muuta. Jokaista siis ehkä yksi tai kaksi kokeilukertaa vaan. Mua pyydettiin yhdessä vaiheessa kokeilemaan lentopalloa, mutta en tiedä mitä sille sitten tapahtui. Tekisi mieli hommata jostain sellainen HotJooga kurssi sunnutaiksi, (sunnutaiksi, koska silloin ei ole mitään muutakaan ohjelmaa missään), kesämpänä sitten sukellusta, ihan oikeaa laitesukellusta, surffausta, jos löytyy tarpeaksi isot aallot, ja olisi just hienoa jos bongaisi seinäkiipeily paikan jostain, ehkä joku päivä voisi päästä kiipeilemään vielä ihan oikeastikin vuorille tai Grand Canyonille! :)

Nyt kumminkin pààsin sen verran pidemmàlle tàssà mun tavoitteessa, ettà aloitin hip hop -tanssin (joo, tiedetààn, mikà erikoisuuksien erikoisuus...) ainakin yhdeksi kuukaudeksi, mietin sità sitten jatkanko. Se on ihan hauskaa, tosi rentoa menoa ja ohjaajat on ihan tòrkeàn hyvià tanssimaan. Itsekin pààsen aina kerta kerralta aina enemmàn mukaan, vaikka koreografia onkin aina erilainen. Lisàksi kurssi sopii ihan tàydellisesti mun aika tauluun; joka ti ja to 19.30-20.30 (tosin loppuu aina puol tuntia myòhàssà, kun vetàjàt ja kurssilaiset haluu tanssii koreografian "vielà sen yhden vihoviimeisen kerran"). Muut pàivàt sitten, ma, ke, pe, on se aerobic tunti ja yritàn tunkea viikkoon ainakin 2 juoksu-saliohjelma kertaa, la ja ti/to/molemmat. Kokeillaan tàssà tàmà helmikuu miten sujuu tàllanen sporttisuunnitelma :) (aikaa siis tosiaan lòytyy vaikka lisàà, kun kaikki italialaiset nuoret opiskelee ainakin 4-5 tuntia pàivàssà, jonka aikaa itse vietàn suurimmaksi osaksi siellà salilla tms...)

Ihan huvin vuoksi vielà lista harrastuksista mità oon tàhàn mennessà haalinut Suomessa (enemmàn tai vàhemmàn): jalkapallo joskus naperona, baletti vielà naperompana, suunnistus johonkin 12v. saakka, piano, huilu, nàytelmàkerho(joku ala-aste juttu), kuviskurssi Ateneumissa, show-tanssi, hip hop-tanssi, kilpatanssi alottelija kurssi, miekkailu pari vuotta ylà-asteella(oli muuten just hauskaa ja tòrkeen hyvàà treenii jaloille), purjehdus kesàsin(yks parhaimmista!). Sitten oikeella vapaa-ajalla taas oon aina kàynyt salilla kaikilla jooga- ja tanssitunneilla, ja yrittànyt kunnon juoksulenkkeilyà, mutta jos en siin juoksemisen aikana kuole riittàmàttòmàn kunnon takia, niin sitten ihan vaan tylsyyteen..
Ja lumilautailu! Yks parhaimmista asioista on lumilautailu vaikka sitten vaan talvilomilla!
Sitten oon lisàksi pari kertaa kokeillut (tai jonkun pikkukesàkurssin kàynyt) purjelautailuu(vaikeet!), seinà- ja kalliokiipeilyà(ihanaa! tosin kannattaa heittàà hyvàstit hienoille kynsille hahah), kajakkimelomista, jollakurssi :') , surffaamist(helppoa ja hauskaa!), ehkà jotain muuta mut nyt en muista... ratsastamassa oon ollut kerran.

Nyt siis tosiaan mielessà on jonkun uuden harrastuksen ettiminen (ehkà jotain kàytànnòllisempàà ja realistisempaa kun toi Grand Canyon -kiipeily ja The Great Garrier Reef -sukellus), saa nàhdà mità lòytyy.

2 kommenttia:

  1. Heh,
    Sukeltelet (laite tai pinta) Tobaco Ceyesillä, Aruballa, Bequialla, Pigeonilla, kiipeät matkalla Pitonien huipulle (jos olet hyvä saat sen lehtiä pureksivan rastaoppaan läkähdyksiin ja se vannoo kautta kiven ja kannon tai mörökölli minut vieköön taas jälleen kerran että ei enää ikinä yhtään suomalaisasiakasta), sukeltelet Bermudalla, kiipeät Azoreilla Picon huipulle ja roikut Faialin saaren jyrkillä kävelyreiteillä. Saatat myös laitesukellella samassa paikassa. Ja hups, olet yht äkkiä Corkissa keskellä Irlantilaista pääsiäisalennusmyyntiä (ihan oikea alennusmyynti, ei mikään onneton Hullut Päivät).
    Ja kaikkiin näihin paikkoin pääset vain purjehtimalla...

    VastaaPoista
  2. kuulostaa ihan mahtavalta :DDD ollaan tässä mietittykin yhden kaverin kanssa et ens talvilomalla lähetään staffin kautta karibia- tai portugal-azorit-karibia purjehdukselle, hehhe :D saa nähdä miten selvitään jos sinne saakka päästään :')

    VastaaPoista