torstai 6. tammikuuta 2011

Capodanno ja Befana

Capodanno, eli UUSI VUOSI 2011!!! AUGURI PASSATI A TUTTI!
Voin kuvitella, että monilla on tässä Uuden Vuoden aikana ollut paljon muutakin tekemistä kuin pyöriä netissä lukemassa blogia, ja niinpä itsekin olen vähän myöhässä tässä kirjoittelussa.. :)
Mutta nopea katsaus näihin suurjuhliin ja viimeisiin (nyyh!) lomapäiviin:

Uusi Vuosi meni meillä paremmin kun hyvin! Oli vähän erilainen UV kuin yleensä, ei jälkeäkään sukulaisista, muttei myöskään jätti Uuden Vuoden juhlista.
Mitä me tehtiin; Vuokrattiin villa, loma-asunto, hostsisko Francin ja sen kavereiden kesken ihan vaan meidän käyttöön ja siellä tuli vietettyä sitten 2 yötä ja 3 päivää. Villa sijaitsi Martina Francassa, tunnin päässä täältä Barista, oli hian hieno, saatin oma makkarikin Francin kaa. Martina Francaan lähettiin sitten 31.12.2010 iltapäivällä järjettömien ruokaostoksien, parin tunnin koulukavereiden kanssa keskustassa pyörimisen, törkeän kiireen ja pakkaamisen jälkeen.
Ihan lyhyesti: oli hienoa! Syömistä oli enemmän kuin liikaa; joka ilta ja lounas aikaan oli vähintään 3 kierroksen syömingit (antipastit, primit, secondot, dolcet, hedelmät, kahvit, kaikkea muuta siitä väliltä). Yksi kavereista oli raahannut mukanaan oikeat jättikajaritk dj:n musamiksaus laitteineen ja pienet discovalotkin, niin ei ollut pulaa musiikista tai kunnon juhlatunnelmastakaan. Keskiyöllä ammuttiin raketteja ja korkattiin shamppanja.
Voisi sanoa, että ne kolme päivää meni vähän suomalaisen mökkielämän tyyliin tosin ilman saunaa; pelattiin korttia, grillattiin, kokkailtiin, suihku jääkylmällä vedellä (kuuman veden kanssa oli jotain ihmesählinkiä), juoruttiin, aamulla herääminen kun joku tuli hakkaa kattiloita korvan juureen, leikittiin piilosta ulkona, voisi kuvitella että on vähän ja enemmänkin pikkulasten juttu, mutta oli oikeasti yksi hauskimmista tunneista ja kaikkea muuta.
2.1.2011 illalla takaisin kotiin (reilusti myöhässä, kun onnistuttiin eksyä ja siten tehtiin pieni sightseen kierros Etelä-Italian maadseudulla ja vuorilla...)

Mökkielämän, tai no oikeastaan Villa-elämän, jälkeen nukkumarytmi on ollut vähän omiaan, mutta useimmiten olen onnistunut heräämään viimeistään kattamaan lounaspöydän täällä kotona. Päivisin pyöritään ihan vain kotona tai mini shopping-kierroksilla hostperheen kanssa, (tosin nuorempaa veljeä Lucaa ei paljoa näy: pääsi vihdoin eroon jalkakipsistään ja saa liikkua nyt muaallakin kuin kotona, eli on 24/7 joko kavereidensa luona tai sitten autotallilla sähläämässä jotain mopojensa kanssa).
Iltasin suunnataan ulos joko siskon kaveriporukan kanssa ihan vaan johonkin bar'iin kahville/syömään tai sitten omien kavereiden kanssa centro storicoon locale'en tai jonkun kaverin kotiin hengaamaan.

Ja sitten, 6.1.2011 La Befana. Befana on siis italialainen noita-akka, joka tuo kaikille yön aikana, ei lahjoja, vaan suklaasukan. Tai ainakin kaikille kilteille. Jotkut huonosti käyttäyteen lapset saavat sukkiinsa sipuleita... Meille Befana oli tuonut yön aikana jokaiselle oman jättisukkansa - ja täynnä suklaata! Omasta sukasta löytyi kaikkea Lindors suklaasta, twix- ja kit kat -patukoihin ja niin edelleen kurkkupastelleihin. No, löytyi sieltä myös yksi kurtistunut peruna ja porkkanakin, niinkuin Francilta ja Lucaltakin. Oletan, että noilla vihanneksilla on jotain tekemistä kotiintuloaikojen kanssa... Hostmama sen sijaan oli saanut lahjakortin teatteriin kaiken suklaan lisäksi.
Lisäksi, 6.1.2011 ei ole äärimmäisen hieno päivä vain Befanan takia, vaan myös sen takia, että Louis Vuittonin, Guccin, Sisleyn, Douglas'n ja kaikkien muiden merkkien ja kauppojen suuralet alkavat tänään! Tarkoittaa siis, että pääsen eroon mun lopuistakin kesätyörahoista.. :D

1 kommentti:

  1. Kiva kuulla eri versioita Befanasta. Meidän perheessä (isä italialainen, äiti suomalainen) tosiaan kaikki saa muutaman pienen lahjan ja lisäksi salmiakkia sukassa, joka kuvastaa niitä noidan tuhmille lapsille tuomia hiiliä.

    Hauskaa vaihtarivuoden jatkoa! :)

    VastaaPoista