torstai 30. joulukuuta 2010

Jinge Bells Jingle Bells...!

Joululoma täällä on mennyt ihan mukavasti.
Aamupäivä sukulaisten kanssa, lounas ja juoruntaa, ja loppupäivä ulkona kavereiden kanssa.

Tässä viime maanantaina (tai su tai ti..?) lähin ulos centro storicoon omien koulukavereiden kanssa; tavattiin siinä muutaman mun parhaan kaverin kanssa kahdeksan aikoihin piazzalla ja ensin bongattiin pari muuta kaveria istumasta arfikka tyylisessä bar/kahvilassa. Centro Storico on ihan mahtava paikka juuri sen takia, että lähestulkoon koko kaupungin nuoret kerääntyy sinne iltasin niin sieltä ihan pakosti löytää kavereita ja tuttuja joka ainoa ilta ja päivä. Lisäksi siellä on lähes viikottain jotain pieneiä erikoistapahtumia; luistelukenttä, musafestarit, pieniä muotikuvauksia tai vastaavia, mainostilaisuuksia, messuja, esityksiä tai ihan vain kovaa soitettavaa musiikkia keskustassa pyörijöille. Lähes joka kerta kun oon menny centro storicoon siellä on jotain ohjelmaa. Eikä voi unohtaa, että paikka on täynnä kahviloita, "baareja", locale'ja, pikku ravintoloita...
Afrikka-kahvilan jälkeen mentiin erääseen pienehköön locale'en, disco-bar-miniravintola tyyppiseen paikkaan, juhlistaa yhden kaverin, Marin, synttäreitä. Jotkut söi bruschettoja, toiset joi cocktaileja tai toiset kahvit, jotkut vähän tanssahteli musan mukana (pikkutanssilattialle ei päästy kun se alue oli sinä iltana varattu yksityisjuhlille...) Mutta kumminkin paikka oli hieno, oli musiikkia, oli valot, paikka oli tyylikäs, "Andò - fashion & food" julisti paikan nimikin.



Localen jälkeen vaihdettiin taas paikkaa, tällä kertaa suunnattiin Marin kotiin, missä oli jälkiruoka tarjoilu ja Mari sai viimein korkattua shamppanjansa,(Skumpan korkkaaminen on ihan pakollinen synttärisankarin tehtävä, en oo ollu vielä yhilläkään synttäreillä, missä ei korkattais skumppaa ja tarjoltais kaikille vieraille, oli synttärit kuin pienet tai suuret tahansa). Parasta oli, että itse sain tutustuttua tosi moniin uusiin ihmisiin ja tutustuttua paremmin vanhoihin kavereihin. Ja pärjään uusienkin ihmisten kanssa ihan pelkällä italialla!!! (tosin ei englannin puhuminen paljoa mitään auttais muutenkaan kun tosi harva puhuu sitä...) Oli tosi hauskaa sinä iltana, ensimmäisiä kertoja olin ihan oikeasti kunnolla mukana tässä italialaisten menossa, ei tarvinnu ihmetellä missä mennään, mihin mennään tai mistä muut puhuu, oli ihan kuin olisin Suomessa pyörinyt ympäriinsä hyvien kavereiden kanssa.





Muina päivinä ollaan pyöritty samaan tapaan centro storicolla koulukavereiden kanssa, pelattua korttia siskon ja sen kavereiden kanssa, bbq-partyt, suunniteltu Uutta Vuotta, syöty ulkona... Suunnitelmissa on vielä suunnata Napoliin(wuhuu!), mennä luistelemaan ja, yksi parhaimmista, odottaa tammikuun suuraleja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti