maanantai 13. joulukuuta 2010

... ja niistä lakoista ja pojista!

Taas vähän kysymkyskiin vastauksia, sekä alkuun pieni juttu mun tänpäiväisestä koulupäivästä:

Tänään aamulla heräsin tavalliseen tapaan kouluun ja tavalliseen tapaan olin vähän myöhässä aikataulusta. Puoliksi juoksin koululle ja saapuessani paikalle näin kaikki meidän tuhannen oppilaan koulun oppilaat aukiolla koulun edessä pyörimässä kokeisiin tarkoitetut jättisanakirjat, reput ja kuvislaukut käsissä. Hetken ajattelin, että olin jollain ihmeen kaupalla ehtinyt kouluun aikasemmin kun koskaan, niin aikaisin ettei ovia oltu vielä avattu.
No, ei ihan niinkään.
Pian näin kavereitani etsiskellessä muutaman oppilaan ripustavan jättilakanaa koulun parvekkeelta alas, mihin oli sprayatty punaisin kirjaimin "Scacchi Occupato!" eli, "Scacchi vallattu!"... Vihdoin löydettyäni kaverini, ne selittivät, että kyseessä oli "occupazione"; vajaat 10 oppilasta olivat lakko-mielenosoitus mielessä tulleet normaalia aikasemmin kouluun, lukinneet ovet sisäpuolelta, niin etteivät edes opettajat päässeet sisään. Eikä kukaan muu siis tiennyt tästä, kuin ne vajaat 10 oppilasta. Nyt valloittajaoppilaat olivat kietoneet paksut huivit, pipot ja huput kasvojensa peitoksi ja ripustivat muitakin mielenosoituslakanoita ikkunoista ulos, huutelivat megafonilla iskulauseita alapuolella oppilaiden hurratessa ja laulaessa lauluja "Scacchi é occupato, un giorno..." Muutamat oppilaat olisivat halunneet päästä sisään ja osallistua mielenosotukseen sieltä käsin, mutta lukittujen ovein lisäksi koulun sisäänkäynnillä vahtiva 2 metriä pitkä jyrä ei päästänyt ketään sisään, eikä kukaan viittinyt väittää vastaan. Yksi poika tosin pääsi sisälle kouluun; kiipesi seinää pitkin toisen kerroksen avoimesta ikkunasta sisään väkijoukon hurratessa. No, mitäs me muut siinä sitten. Puolen tunnin koulun edessä pyörimisen jälkeen suunnatiin kavereiden kanssa bar'iin aamiaiselle, eikä ollut koulua missään vaiheessa sinä päivänä. Monilla kavereilla meni kokeita ja läksykuulustelujakin ohi.

Sitten italianot.
Oikeastaan kirjotinkin jo yhden jutun nyt ylipäätän italialailista, postauksen nimeltä "People". Mutta kumminkin, tässä vähän lyhyemmin ja vain pojista:

Ensimmäiseksi tulee mieleen, että italialaiset pojat ovat tosi kohteliaita ja avoimia, mutta aina välillä järjestävät kunnon kaaoksen. Ihan aluksi vaikka "puhumisesta"; Monesti sanotaan, että italialaiset puhuu paljon ja kovaa, mutta etenkin juuri italialaiset pojat. On vaikea saada yhtäkään sanaa väliin jos pojat on päässy vauhtiin ja vaan puhua pälpättää ja huutaa toistensa päälle. Jos liikutaan porukassa ihan hyvin saattaa ollaa niin, että pojat riehuu ja huutelee toisilleen, tyttöjen pyöritellessä silmiään ja nauraessa jätkille, istuen ja puhuen ihan rauhallisesti keskenään cappuccinon ääressä.
Mutta silloin kun nää italianot ei riehu keskenään, käyttäytyvät tosi erilailla tyttöjä kohtaan. On ihan peruskäyttäytymistä juosta tyttöjen perässä auttamassa kantamaan tavarat, avaamassa ovet, hakemassa sun takin, hakee sut poikkeuksetta autolla kotioven edestä ja varmistaa, että pääset turvallisesti takaisin kotiin, huolehtimassa ettei meidän tarvitsisi vaivautua tekemään paljoa mitään. Pojat myös yrittää maksaa tytöille kaiken. Monesti esim. sulle tarjotaan bar'issa kahvit yms, ellet itte väkipakolla revi laskua ittelles (laskun maksaminen on iänikuinen tappelun aihe, ja mikäli tulee mahdollisuus, pojat hiipii sun selän takan maksaa laskun tai sujauttaa sun rahat takasin sun taskuun tai laukkuun).
Italianot osaa myös olla hurmaavia ja alkaa flirttailee tosi helposti (yllätys, yllätys). Esim silmäniskeminen on enemmänkin tapa kuin mitään muuta. Myös saat useasti kuulla kuinka "kauniit silmät on" (kaikista yleisin), tai muuta kehumista sun ulkonäöstä, naurusta tms. Mutkin on esim parikin kertaa pysäytetty ihan vaan koulussakin, ja sitten sanottu "You have so beautiful eyes" (ja lähes aina englanniksi, niin että kai musta paistaa päälle, että oon ulkomaalanen). Ja vielä sellaiset, joita en ole aiemmin edes nähnyt! Omilta poikakavereilta ja tutuilta tällasta kuulee vielä helpommin.
Kumminkin, mikään noista ei välttämättä tarkoita yhtään mitään, osa vain jätkien käyttäytymistä. Oikeastaan, lähes joka-ainoa italialainen seurustelee jo valmiiks. Sinkkuja on täällä aniharvassa! Ja tästä päästäänkin siihen, että tyttöystävien kohtelu nousee taivaisiin. Italialaiset pojat tekevät kirjaimellisesti kaiken tyttöystäviensä eteen mm. odottavat kärsivällisesti vaikka yli tunnin sun kotiovella autossa kun olette lähdössä ulos, mutta itse laittaudut vielä. Ja mikäli italialaisen pojan tyttöystävä sattuu haluamaan jotakin, tehdä jotain, ostaa jotain, mennä jonnekin erikoiseen paikkaan, niin se varmasti myös tapahtuu. Oikeasti, ei varmaankaan ole paljoa mitään mitä pojat eivät tekisi.
Otetaan nyt vaikka mun 16-vuotias hostveli. Ajoi kolarin mopolla ja katkas jalkansa (italian liikenteest sais kyll ihan oman postauksen..), ja lääkäri määräs, että veliparka ei saa poistua minkään takia kotoota, ei mitään painoa jalalle, veli saa periaatteessa vain istua sohvalla. No, siltä sohvalta se ei ole poistunut nyt kahteen viikkoon, paitsi kerran pukeutu viimesen päälle ja vaati päästä katsomaan sen tyttöystävän lenttismatsin ja niinhän se teki... :)
Ja vielä yksi mainitsemisen arvoisista asioista italialaista pojista: tyyli ja pukeutuminen. Ihan lyhyesti, Calvin Klein, D&G, Armani, Tommy Hilfiger, Hugo Boss, Louis Vuitton, Burberry, muodin mukaiset värit ja parempi ja huolitellumpi pukeutuminen kuin esimerkiksi mulla.

10 kommenttia:

  1. Taas ihan mahtava postaus! :)

    Vai että italialaiset on oikeesti noin herttasia.. Wow! Kuulostaa ihan unelmalta jos vertaa tänne suomen miehiin.. :D Hmm.. Kai sitä on lähdettävä italiaan, haha! :D entäs tytöt, luin jostain että ne suhtautuu varsinkin vaalea tukkaisiin (itse sellainen kuin olen..) niin todella ilkeästi, onko totta? :/ Toivottavasti ei, sillä en tosiaan ole sellainen mitä vaalea tukkaisista kuvitellaan, tai voitaisiin kuvitella.. Ylimielinen, tyhmä, jne jne.. Toivottavasti ei. Hehe :)

    VastaaPoista
  2. Ja tähän on varmaan myös aika vaikea vastata, ja varmaan myös aika vaikea kysymyskin, mutta pettävätkö italialaiset, kun ovat niin kovia flirttailemaan? :)

    VastaaPoista
  3. Flirtailevatko nuo pojat kaikille, myös italialaisille tytöille tuollein, vai vain sinulle kun olet ulkomaalainen?

    VastaaPoista
  4. No kerros ihastuuko niihin poikiin helposti siel, että onko sutinaa ollu? ;)

    VastaaPoista
  5. Vastauksia:
    màkin olen kuullut ettà italaiset tytòt suhtautuis blondeihin ainakin ekaks kylmàsti, kuulin yhest suomalaisest vaihtarist jolle olis kàyny sillain, mut pitàà kyl sanoo etten itte oo huomannu tààllà mitààn sellasta. Ainakaan mun tuntemat vaaleehiuksiset on ihan kaikkien tavoin mukana, eikà kukaan niità eri tavoin kohtele. Ettà àlà huoli :D ne on ne pojat jotka tekee suuren numeron blondeista hiuksista, kaikki puhuu aina niistà "pitkistà pohjoismaalasista tytòistà, joilla on blondit hiukset ja taivaansiniset silmàt". Sit monet kysyy miten oon brune, enkà "blondi suomalainen" ja sanoo et mun pitàs vàrjàtà :P

    Tosiaan on vàhàn vaikea kysmys, ja kyllà se riippu ihan ihmisestà ettà mità pitàà pettàmisenà ja kuinka vakana jne jne. Eihàn tyttòystàvàt tietenkààn tykkàà jos oma poikaystàvà iskee silmàà muille tai muutoin flirttailee, mut ei ne pojat mitààn sen enempàà tee jos seurustelee jonkun kaa. ja oman tyttòystàvàn kohtelu on siis oikeesti ihan toista luokkaa, omaa tyttòystàvàà oikeesti palvotaan, niin ettà joku flirttailu ei nyt oo paljoa mitààn siinà sivussa. Vois kai sanoo, ettei siità nyt maailman isointa ongelmaa tuu, jos flirttailee muiden kaa mut ei tietenkààn mikààn ok asia oo. Mut riippuu ihan parista.

    Ja kyllà, ihan italialaiset keskenàànkin flirttailee paljon, ulkomaalasuus (ja etenkin vaaleus) on vain plussaa. Etenkin aluksi kaikki pòrrààvàt sun ympàrille ja katselee pidempààn jne jne vàhintààn uteliaisuudesta.

    Hahahah, mukava kysymys, mutta tàytyy sanoa ettà jotkin asiat pidàn ihan ittellàni :')

    VastaaPoista
  6. mut voin sanoo ettei italiaan tulla ilman ettà vàhintàànkin sua pyydetààn ulos, vaikka et itse mitààn poikaystàvàà/deittailua etsiskààn tai edes yrittàisi.
    Toivottavasti tàà vastaus jotenki riittàà :P

    VastaaPoista
  7. kiitos vastauksesta :) (kysyin siis sitä blondi juttua, haha) :D

    tiiätkö yhtään onko järkevämpää tulla opiskelemaan italiaan ammattikouluun vai opiskella suomessa ja tulla italiaan töihin?
    tää olisi siis suuri unelma, eka pitää tietysti opiskella kieltä, mutta oppiihan sitä sielläkin.. :)ravintola-alasta oisi kysymys.. :)

    VastaaPoista
  8. Minkä pitusia italialaiset suunnilleen on? :) Siellä esimerkiksi missä sä oot nyt. Mietin, mahdanko olla siellä suurinta osaa päätä pidempi:D Kaippa sieltäkin löytyy niitä lyhyitä ja tosi pitkiä. :)

    VastaaPoista
  9. jaa a, pitää sanoo etten itte hirveesti tiiä sen paremmin suomen kun italiankaan ravintola-alan koulutuksesta. et täll kertaa nää mun seuraavat mielipiteet perustuu ihan siihen mitä oon itse nähny/päätelly/vertaillu.
    Itse oon ollut 3kk töissä kahvilassa suomessa, ja sitä varten tein tietenkin hygieniapassit yms ja voin sanoa että täällä italiassa mistään tollaisista "säännöistä" tai hygieniajutuista, paperisodasta tai todistuksista ei välitä yhtään mitään. Töihin pääsee kuulemma ilman mitään papereita kunhan osaa vaa hoitaa asioita ihan käytännössä siel kahvilas. Mitään "sääntöjä" ei edes noudeta millään tavalla, esim ihan perusjutuista; en oo kertaakaan nähnyt vielä sen paremmin kahvilassakaan kun ravintoloissakaan (tosin en oo missään 5tähden ravintoloissa ollu) kenenkään käyttävän kumihanskoja, sen sijaan sormukset ja rannekorut on, eikä ruanlaittovälineitä (astioita, sekoittimia, tasoja...) edes huuhdella ruoanlaiton välissä vaikka käytettäisiin eri ruoka-aineita. Tosin ruoka on kumminkin törkeän hyvää, enkä itse ainakaan vielä oo sairastunu mihinkään ruokamyrkytykseen.
    sanoisin et kantsii opiskella suomessa, että oppii sellaset hygiena-asiat, yrittäjyyspuolen etc, koska niitä kumminkin vaaditaan nyt ainakin suomessa ja hienois ravintolois, ja vähän epäilen ettei niitä täällä opi, koulu muutenkin on nyt vähän mitä on. italiaan kantsii tulla sit opettelee ihan vaan ruonalaittoo vaikka just töihin tms, tosin tääl ruoanlaitto on TOSI yksinkertasta, ainakin mitä tähän saakka oon huomannu, ei näil mitää ihmekonsteja oo.

    hahaha, hassuu et tulit kysyneeks tota, anonyymi :D sillä ainakin täällä italialaiset on lyhyitä, etenki nuoret. mä oon 165senttimetrii ja esim mun luokal on vaan yks poika, joka on mua reilusti pidempi. muuten on samanpitune tai reilustikki pidempi muit. ja ihan normikorkkareilla oon suurinpiirtein samanpitune aikuistenkin kaa.

    VastaaPoista
  10. Uuh italianot on ♥ :D Mäki oon aatellu lähtee italiaa vaihtariks :] Toivottovast viel joku vuos toteutuu (: Onnee sinne! :D

    VastaaPoista