maanantai 27. joulukuuta 2010

Natale! Xmas! Joulu!

Joulu ilman lunta, pimeää aikaa, joulukinkkua, laatikoita ja ikuista joululahjasählinkiä.
Italialainen joulu - lyhyesti - on SUURI. ja SYÖMISTÄ. ja paljon, PALJON SUKULAISIA. Joulua vietetään täällä kolme päivää. Ensimmäinen päivä, 24.12, alkaa Barin keskustasta ja centro storicosta, minne koko kaupunki ryntää ostelemaan viimehetken lahjoja, käymään kahvilla ja focaccia-lounaalla, tapaamaan kaikkia kavereita ja vaihtamaan pikkulahjoja heidän kanssaan. Useamman tunnin jälkeen palataan kotiin ja suunnataan jättimäisiin sukujuhliin syömään 5 kierrosta ruokaa illallisella ja klo 00.00 avataan lahjat (kaaos). Keskellä yötä lähdetään taas tapaamaan kavereita ja kotiin palataan aamulla.
Muina päivinä toistuu suurinpiirtein samarumba, jättimäinen lounas sukulaisilla, pikkulahjojen vaihtoa, illalla kaverit.
Mutta ei nyt enempää tekstiä. Annetaan kuvien puhua puolestaan... :)












2 kommenttia:

  1. Ihania kuvia ja kirjotuksia taas :) ! Me ei vietetty mitààn juhlia noin perinteisesti, mutta oli aivan mahtava loma! Oli kiva loma sulla? :)

    VastaaPoista
  2. jep, loma oli ihana <3 iha hirveet palata taas kouluun :'D ei tehty tääl kyl mitää erikoisempaa, tosi paljon vaan kavereiden kaa ja sellast, mut oli hauskaa :)

    VastaaPoista