maanantai 17. tammikuuta 2011

La Moda Vera!

... eikà mikààn Vero Moda!
Tammikuun alejen myòtà pààsin vàhàn uudistamaan vaatekaappia, ja pitàà sanoa - paljon, laatua, tyylikàstà ja halpaa!
6.7. alkoi suuralet, joka ainoassa kaupassa on alet làhes tulkoon kaikille tavaroille. Ja koko Barin kaupunki on nyt vielàkin ihan tàynnà porukkaa! Hyvà ettà pààsee kunnolla kàvelemààn, kun kaikki rynnàkòivàt ympàriinsà kymmenien ostoskassien kanssa, ja vielà onnekkaampi tàytyy olla mikàli haluaa lòytàà alevaatteita omalla koolla - suurin osa aletuotteista menee heti ensimmàisena tai tokana pàivànà. Mutta kumminkin, koko tammikuu on kunnon shoppailukuukausi.

Sitten tààltà muodin etupenkeiltà voin sanoa, ettà ainakin tàllà hetkellà kaikki vaatteet -ja tyyli yleensäkin- on aika samasta muotista (en puhu nyt pelkàstààn aleista, 2010 vuoden tuotteista, vaan ihan uudetkin). Suosituimmat vàrit ovat epàilemàttà tummansininen, beige, jotkin ruskean sàvyt, harmaa ja tietenkin musta. Kaikkialla näkee ylipolven saappaita, koroilla ja ilman, pehmeitä fleece tyyppistä materiaalia olevia takkeja kahdella jättinappirivistöllä, puolreiteen ulottuvia, melko yksinkertasia ohuita villiksiä isoilla, erikoisilla kauluksilla. Pakollista huivia, Tiffanyn koruja ja Louis Vuitton laukkua ei saa unohtaa. Pipo (jos nyt sellaista käyttää), huivi ja laukku on aina samaa sävyä ja mieluiten päälle vain kahta eri väriä. Kolmekin saattaa olla liikaa..
Italialaiset ei pelkää käyttää sukkiksia, oli niissä sitten vaikka mitä kuvioita tai värejä, saatella pistetään päälle vähän erikoisemmat kumisaappaat, ja kaikki vaatteet on jotain merkkiä. Tosin, ei täällä paljoa muuta vaihtoehtoa ole, kun koko kaupungissa on vain yksi H&M. Muista Gina Trico'n, Vero Modan, Only'n, JC:n, ostoskeskuksista ei ole jälkeäkään. Koko kaupungin keskusta on täynnä pieniä Fendin, Louis Vuittonin, Primadonnan, Sisleyn, Intimissimin, Calvin Kleinin, Dieselin yms muiden lukemattomien merkkejen kauppoja. Edullisimmat vaatteet löytää sen yhden ainokaisen H&M:n jälkeen Zarasta. Guess'kin tuntuu aika edulliselta täällä, ihan normaalihintoja.

Pieni fashion show, iha arkisia asukokonaisuuksia:

Ihan kaikista tavallisin asukokonaisuus mitä täällä näkee: semipitkä beige pikkuvillapaita, väljällä kauluksella, tummansininset perus farkkulegginsit ja pitkät, ja samoihin väreihin kuuluvat korkeakorkoiset saappaat ja pienehkö merkkilaukku.

Laukku: Guess (vielä yleisempi LV)
Paita: Imperial
Farkkulegginsit: Vero Moda (no on sekin ihan hyvä kauppa, mut ei löydy täältä..)
Saappaat: Primadonna



Toinen vähän arkisempi asu, ihan koulussakin näkee. Mustaa ja harmaata (ja sinistä), isokaula-aukkoinen, väljä villis, alta pilkottava toinen paita, ja muhkeat lättänat UGG-saappaat. Pipo, korut (ja huivi!) kehiin!

Pipo: vanha
Villisaita: I Fanizzi
Toinen paita: Tezenis
farkkulegginsit: H&M
Kengät: La Muraglia






Nyt sitten kevyempi asu, vaikka illaksi: kaikista yleisin yhdistelmä Italiassa, legginsit, paita ja korkkarit, (Italialaiset käyttää vaikka lyhyttä t-paitaa legginsien kanssa, ihan kuin ne legginsit olisi farkut, mutta itse kyllä laitan jotakin pidempää) ja päälle laitettava neule/takki on sitten pidempää versiota. Tässä kietaistava/vyöllä sidottava/vapaana ohut päällinen, väreinä luonnonvalkoinen (ei hirveän suosittu täällä, mutta kelpaa mulle), musta ja vanha kunnon beige.

Printtipaita: H&M
Päällyspaita: Stradivarius
Kengät (love them!): Primadonna






Pientä juhlapukeutumista; sinistä, mustaa, mustaa, sinistä, mustaa, hopeaa. Itselläni La Muragli'n polvenylisaappaat, legginsit, Zaran pikkumusta, sininen ohut päällinen jostain pikkukaupasta Corso Cavour'lta, jonka nimeä en muista, sekä tummansininen-kulta huivi ihan vain markkinakojuilta.



Ja sitten vaihteeksi tämmöinen pieni päiväkirja kirjoitelma viime sunnuntaista, oli täysin tavallinen päivä, ei mitään erikoisia suunnitelmia, niin saatte vähän käsitystä millaista normaalielämä, tai normaalisunnuntai, näyttää täällä päin:

Aamupäivä sujui normaaliakin normaalimmalla tavalla. Siivottiin ja järjesteltiin vähän, opiskeltiin jonkin verran, dataamalla, tai ihan vaan kattelemalla futismatsia...
Lounas, noin klo 2, vietettiin yhdessä hostäidin siskon perheen kanssa, joten meitä oli yhteensä 6 nuorta ja 4 aikuista.
Ja Menu. I primi: lasagne. I secondi: porsaan lihaa sienillä tai sitruunalla, lisukkeena salaattia ja pikkumustekalaa. Ensimmäisiksi jälkiruuiksi pöytään tuotiin hedelmiä (mandariineja, appelsiineja, banaaneja ja kiivejä), muutamia eri juustoja (parmesaania, stracciatellaa, ja jokin muu). Toisina jälkiruokina pöytään katettiin suklaakonvehteja, karkkeja, pikkuisia dolci-leivoksia, ja ihan viimeisenä kahvit.
Ja siinä menikin sitten loppu aika ihan vain pöydän ääressä jutustellen tai katsoen fudismatsi telkusta.
Viiden aikoihin lähdettiin sitten jopa ulos talosta. Tällä kertaa käytiin katsomassa B1-sarjan lenttismatsia hostveli Maurin, hostisän, ja Maurin kahden kaverin, Alessandron ja Frabrizian kanssa. Ei ollut Luca veljen oma matsi tällä kertaa, mutta hostisä ja veli halusivat nähdä pelaajien tasoa, sillä niitä vastaan Luca pelaa tässä jossain vaiheessa. Matsi ei tällä kertaa kestänyt pitkään (toinen joukkue voitti 3-0) ja jossain vaiheessa klo 7 jälkeen oltiin jo kotona. Ei hirveän pitkään siellä ehditty oleskella kun lähdettiin taas ulos, Maurin, Alessandron ja Fabrizian kaa. Ensin Mauri ja Ale halus syödä yhdessä kreikkalaisessa gyros- fast food paikassa, ja sitten -yllätys!- käytiin nopeasti kahvilassa, mutta tällä kertaa jäätelöllä, ei kahvilla. Kahvilan jälkeen ajettiin yhden toisen kaverin, Cristinan, luokse, ja siellä oli yksi rennoimmista illoista tähän saakka! Saatiin mukaan vielä 3 muuta kaveria, ja ihan vain pelattiin wii'llä lähes koko ilta (en oo ikinä ollu niin hyvä keilauksessa..!) Puolet ajasta leikittiin ttas Cristinan koirien kanssa, toinen 1v pieni karvaturri, ja toinen vasta 40päivää vanha mustaruskea silkkiturrkinen pentu! (Pahoittelen, roduista en tiedä kun ne italiankieliset nimitykset menee multa ihan ohi..) Oli joku säälittävin ja ihanin otus ikinä! Oli ihan mielettömän pieni, pelkäsin koko ajan et tallaan sen päälle tai jotain... Pennun nimi oli Palu ja se mahtu istumaan mun kämmennelle, käperty saappaiden päälle, ei ylettyny edes takajaloilla seisoessa lähellekään sohvan reunaa ja yritti syödä mun upouutta paitaa, mutta sitten ponnari taas ei kelvannu. Outoo oli sitten kun Cristinan yritti laittaa sen sivummalle toiseen huoneeseen yöks, niin siitä pienestä koirasta lähti ihan järjetön meteli... muuten en kuullut sen inahtavankaan silloin kun liikkui seurassa. Mutta oli suloinen!


ps. se näyttää paljon isommalt tossa kuin oli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti